top of page

Kesopaj

IMG_0662_edited.jpg

Proteinrik kesopaj med tortillabröd som deg. Det går på rekordfart att laga ihop denna paj!

Ingredienser

  • 6 st ägg 

  • 3 dl keso 

  • 150 g fetaost 

  • 200g körsbärstomater

  • 5 st tortillabröd

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk basilika

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 1 tsk salt

Instruktioner

1. Halvera 4 st tortillabröd och lägg dem som en krans som täcker en rund form. Låt de inte sticka upp allt för mycket då de lätt bränns. Lägg ett helt tortillabröd i botten.

 

2. Knäck 1 ägg och vispa samman äggvitan med gulan. Pensla på ett lager på bröden. Grädda längst ner i ugnen i 5 minuter på 150 grader.

 

3. Ta ut bröden och börja med att vispa samman följande ingredienser med en gaffel: 5 ägg + resterande ägg från penslingen, keso, 2dl halverade körsbärstomater. 

 

4. Toppa med resterande tomater och ett lager fetaost på toppen.

 

5. Grädda pajen i den lägre delen av ugnen i ca. 45 minuter. OBS: kontrollera pajen under tiden, om det inte hänt något efter 15 minuter - höj värmen till 180 grader. 

 

6. De sista 10 minutrarna höjer du upp pajen till övre delen av ugnen och sätter på grillfunktionen i 10 minuter till så den får en fin yta. Klart!!

bottom of page