Kesopaj
Proteinrik kesopaj med tortillabröd som deg. Det går på rekordfart att laga ihop denna paj!
Ingredienser
-
6 st ägg
-
3 dl keso
-
150 g fetaost
-
200g körsbärstomater
-
5 st tortillabröd
-
1 tsk oregano
-
1 tsk basilika
-
1/2 tsk svartpeppar
-
1 tsk salt
Instruktioner
1. Halvera 4 st tortillabröd och lägg dem som en krans som täcker en rund form. Låt de inte sticka upp allt för mycket då de lätt bränns. Lägg ett helt tortillabröd i botten.
2. Knäck 1 ägg och vispa samman äggvitan med gulan. Pensla på ett lager på bröden. Grädda längst ner i ugnen i 5 minuter på 150 grader.
3. Ta ut bröden och börja med att vispa samman följande ingredienser med en gaffel: 5 ägg + resterande ägg från penslingen, keso, 2dl halverade körsbärstomater.
4. Toppa med resterande tomater och ett lager fetaost på toppen.
5. Grädda pajen i den lägre delen av ugnen i ca. 45 minuter. OBS: kontrollera pajen under tiden, om det inte hänt något efter 15 minuter - höj värmen till 180 grader.
6. De sista 10 minutrarna höjer du upp pajen till övre delen av ugnen och sätter på grillfunktionen i 10 minuter till så den får en fin yta. Klart!!