
Billigast!
Bäst för matlådan: Asiatisk bowl med soya & garnish
En asiatisk bowl som går snabbt att kasta ihop och som är en riktig smakbomb!
4 Portioner
Tillagning: 30 Min
Såhär lagar du denna prisvärda maträtt till matlådan:
Instruktioner
1. Tillaga äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
2. Hacka jordnötterna och skiva hälften av salladslöken fint. Blanda jordnötter, salladslök, japansk soja, vatten, sesamolja och brunt socker i en skål. Rör om tills sockret lösts upp.
3. Hetta upp en stekpanna och stek vitlöken i olja och tillsätt blandfärsen tills den är genomstekt.
4. Skiva resten av salladslöken grovt och tillsätt dem i stekpannan.
5. Lägg de kokta nudlarna i pannan och rör om.
så att allt täcks av den smakrika såsen.
6. Lägg upp nudelblandningen i skålar och toppa med den smakrika såsen.
7. Njut!
Ingredienser
500 g blandfärs
200 g äggnudlar
3 st salladslökar
1 näve jordnötter
1 dl japansk soja
1 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 tsk brunt socker
Några sista ord om detta recept som passar bäst för matlådan!
Hoppas du älskar denna smakrika rätt som är bäst för matlådan! För att hålla nudlarna fräscha och undvika att de klibbar ihop när du värmer din matlåda, skölj dem snabbt i kallt vatten efter kokning och blanda med en liten skvätt sesamolja – det gör dem extra saftiga och smakrika dagen efter. Denna asiatiska bowl med soja och krispiga grönsaker är perfekt som ett snabbt och näringsrikt alternativ som är bäst för matlådan, oavsett om du är på jobbet eller i skolan!
/ Hillevi Arkel