
Favorit!
Enkel middag: Turkisk Pasta med tomat & yoghurt
Wow vad snabbt denna maträtt gick att laga med en explosion av smaker. Detta räckte till cirka fem portioner och kostade mig under 100 kr.
5 Portioner
Tillagning: 30 Min
Såhär lagar du din billiga & enkla middag:
Instruktioner
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet när pastan är klar och ställ åt sidan.
2. Blanda gräddfilen med pressad vitlök och salt direkt i förpackningen.
3. Stek blandfärsen och tillsätt samtliga kryddor. När färsen är genomstek tillsätt den hackade löken. Stek till köttfärsen blivit riktigt knaprig.
4. Smält smör i en kastrull eller i mikron och bland i paprikapulver (1 tsk).
5. Komponera ihop rätten: först pasta, vitlökssås, köttfärs, smält paprikasmör, tomat och sist toppa med färsk persilja.
Ingredienser
500 g blandfärs
500 g pasta
5 dl gräddfil
2 st tomater
1 st gullök
3 st vitlöksklyftor
50 g smör
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk curry
Färsk persilja
Salt och peppar efter smak
Några sista ord om denna enkla middag!
Hoppas du gillar denna goda middag! Om du vill variera smaken kan du prova att byta ut blandfärsen mot kycklingfärs eller använda vegofärs för en vegetarisk version. Denna lättlagade rätt passar perfekt för hektiska dagar när du vill ha en prisvärd, god och snabb måltid.
/ Hillevi Arkel