
Favoritdessert!
Enkelt recept: Pepparkaksfudge
Om du älskar du pepparkaksdeg är denna lättlagade fudgen för dig!
8 Portioner
Tillagning: 30 min
Såhär lagar du detta enkla recept!
Instruktioner
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur av 123 grader.
Dra kastrullen från värmen och låt svalna något. Hacka den vita chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad, smör och pepparkakskrydda i smeten. Rör tills det smält.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, och strö över vit chockad (finhackad), rör med en gaffel så att du får fina mönster.
Toppa med mandel och ställ in i frysen i 30 minuter.
Skär fudgen i bitar med en vass kniv och förvara sedan svalt.
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
2 dl ljus sirap
150 g vit choklad
75 g smör
3 tsk pepparkakskrydda
50 g mandelspån
Några sista ord om detta lättlagade recept!
Enklelt recept på julgodis gör högtiden ännu mysigare! Denna pepparkaksfudge är perfekt för dig som älskar smaken av pepparkaksdeg. Med en len konsistens, söt vit choklad och en hint av kryddig pepparkaka blir den en riktig favorit på gottebordet. Dessutom är den busenkel att göra – bara koka, blanda och låta stelna. Perfekt som hemmagjort julgodis eller en uppskattad gåva till någon du tycker om!
/ Hillevi Arkel