
Perfekt till fest!
Middagstips: Paella på plåt
Letar du efter ett enkelt men smakrikt middagstips? Då är denna paella på plåt perfekt! Med saftig kyckling, kryddig chorizo och aromatiskt kryddat ris får du en riktig smakupplevelse – och allt till en låg kostnad. Dessutom lagas allt på en plåt, vilket gör det både smidigt och snabbt.
8 portioner
Tillagning: 60 min
Såhär lagar du festliga middagstips!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva chorizo, paprika och lök i skivor. Hacka vitlöken.
Blanda ihop kryddblandningen. Blanda ihop 2 l av vattnet, paellakryddan, buljongtärningarna, gurkmeja, den hackade vitlöken och saltet. Tips, värm vattnet innan så att buljongtärningarna löses lättare.
Häll på riseti botten av plåten. Häll över hälften kryddblandningen jämt över riset på plåten. Lägg på kycklingklubborna, chorizon och löken. Häll sedan på resten av kryddblandningen.
Baka i ugnen i först ca 25 minuter, ös då på med mer vatten ifall riset fortfarande känns väldigt hårt. Lägg på paprikan över plåten och låt gå klart i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
Servera! Dekorera med citronskivor och gärna färsk persilja.Njut av en enkel men otroligt smakrik paella!
Ingredienser
1 kg arborio-ris
1 kg kycklingklubbor
2,5 l vatten
300 g chorizo
1 röd paprika
1 gul lök
1 citron
5 buljongtärningar (Valfritt, jag hade 3 kyckling, 2 kött)
3 vitlöksklyftor
3 msk paellakrydda
1 msk gurkmeja
1 msk salt
Persilja för dekoration
Några sista ord om detta middagstips!
Hoppas du gillar denna goda middag! Om du vill variera smaken kan du prova att byta ut chorizon mot räkor eller använda vegofärs för en vegetarisk version. Denna lättlagade rätt passar perfekt för hektiska dagar när du vill ha en prisvärd, god och snabb måltid.
/ Hillevi Arkel