
Min favorit!
Middagstips: Poké bowl med lax
En färgsprakande och fräsch middag som känns lyxig men är enkel att laga! Denna poké bowl med lax är både prisvärd och smakrik – perfekt när du vill variera dina middagar.
4 Portioner
Tillagning: 30 min
Såhär lagar du detta smakrika middagstips!
Instruktioner
Skölj grötriset noggrant i kallt vatten tills vattnet är klart. Koka riset med 4 dl vatten enligt förpackningens anvisningar och låt vila under lock när det är klart.
Skär den upptinade laxen i små bitar. Lägg laxen i en skål och blanda med soja och sesamfrön. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
Rensa ut kärnhuset ur gurkan och skiva den. Blanda sesamolja, soja och socker i en skål tills sockret löser sig. Vänd ner gurkan i marinaden och låt dra i minst 10 minuter.
Tina edamamebönorna och mangon. Strimla vitkålen tunt.
Lägg det kokta riset i botten av fyra skålar. Fördela lax, gurksallad, edamamebönor, mango och vitkål ovanpå riset. Toppa eventuellt med lite extra sesamfrön för extra crunch.
Servera direkt och njut!
Ingredienser
300g fryst lax (billigare med ojämna laxbitar)
4 dl grötris
4 dl vatten
1 hel gurka
100g frysta edamamebönor
100g fryst mango
50g vitkål
1/2 msk sesamolja
1 msk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk socker
Några sista ord om detta härliga middagstips!
Hoppas du älskar denna smarriga poké bowl! För ännu mer variation kan du byta ut laxen mot tofu eller kyckling, eller experimentera med andra grönsaker som avokado och rädisor. Ett hett tips är att blanda in lite chilimayo eller wasabi för extra sting! Att laga god och prisvärd mat behöver inte vara svårt – ibland är det enkla också det bästa.
/ Hillevi Arkel