
Vintervarm!
Middagstips: Tomatsoppa med chorizo och garnish
Mysig och värmande tomatsoppa med chorizo. Servera gärna med varm ostbaguette till, passar perfekt till höst- och vintermys.
6 Portioner
Tillagning: 60 Min
Såhär lagar du detta billiga värmande middagstips!
Instruktioner
1. Börja med att skiva tomaterna och hacka löken i mindre bitar. Stek dem på hög värme tills löken mjuknat och vätskan från tomaterna börjat försvinna.
2. Tillsätt de passerade tomaterna, en buljongtärning, salt, peppar och basilika. Häll i 1 liter vatten och mixa samman allt till en slät soppa. Låt koka upp.
3. Skiva chorizokorven i mindre bitar och stek på hög värme tills den får en fin yta. Lägg i den stekta chorizon i soppan.
4. Skiva baguetten och lägg på den rivna osten. Stek brödet på båda sidor tills det får en krispig yta.
5. Servera soppan med det stekta brödet och, om du vill, toppa med att ringla över lite grädde och färsk basilika.
Ingredienser
4 Tomater
400g Chorizo färsk
1 st gullök
1 burk passerade tomater
1 liter vatten
1 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
Basilika (färsk och torkad)
Salt och peppar
Serveras gärna med varm ostbaguette.
Några sista ord om detta middagstips!
Hoppas du gillar detta värmande middagstips! För att göra tomatsoppan ännu mer smakrik och krämig kan du mixa ner en skvätt kokosmjölk mot slutet – det ger en len konsistens och en subtil sötma som balanserar chorizons hetta perfekt. Denna mustiga soppa med chorizo är ett fantastiskt middagstips för kalla dagar, och serveras bäst med nybakat bröd för att suga upp varje droppe av den härliga smaken!
/ Hillevi Arkel