
Fredagsmyset!
Smakrik matlåda: Tacorisgratäng
Fredagsmyset i en och samma gratäng!
6 Portioner
Tillagning: 45 min
Såhär lagar du denna prisvärda maträtt till matlådan:
Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225 grader och koka riset. Använd gärna överblivet ris ifall du har över.
2. Stek kycklingfärsen, tillsätt tacokrydda och en liten klick av crème fraîchen.
3. Lägg det kokta riset i en ugnsform, toppa med färsen, hackad rödlök och majs.
4. Blanda tacosås med resten av crème fraîchen (spara lite till topping om du vill) och bred över resten av ingredienserna.
5. Strö på ost och gratinera i ca 20 minuter tills osten smält och blivit gyllene.
6. Låt gratängen vila i 5 minuter efter du tagit ut den ur ugnen och toppa sedan med koriander, klickar av creme fraichen, tomat och resten av den hackade rödlöken.
Ingredienser
3 dl okokt ris
500 g kycklingfärs
3 dl crème fraîche
3 msk tacokrydda
1 burk tacosås
1 st tomat
1 rödlök
200 g fryst majs
100 g riven ost
Färsk koriander (om man vill)
Några sista ord om dessa smakrika matlådor!
Denna tacorisgratäng kombinerar allt vi älskar med fredagsmys – krämig crème fraîche, kryddig tacofärs och smält ost – i en enda gratängform. Perfekt att laga i stora satser och fylla kylen med prisvärda och mättande matlådor. Dessutom kan du enkelt variera rätten genom att byta ut kycklingfärsen mot vegofärs eller toppa med dina favoritgrönsaker. Smidig att förbereda, god att äta och enkel att värma upp – en riktig matlådefavorit!
/ Hillevi Arkel