top of page

Tomatsoppa med chorizo

IMG_0232.jpeg

Mysig och värmande tomatsoppa med chorizo. Servera gärna med varm ostbaguette till, passar perfekt till höst- och vintermys.

Ingredienser

  • 4 Tomater

  • 400g Chorizo färsk

  • 1 st gullök

  • 1 burk passerade tomater

  • 1 liter vatten

  • 1 dl grädde

  • 1 grönsaksbuljongtärning

  • Basilika (färsk och torkad)

  • Salt och peppar

​

Serveras gärna med varm ostbaguette.

Instruktioner

1. Börja med att skiva tomaterna och hacka löken i mindre bitar. Stek dem på hög värme tills löken mjuknat och vätskan från tomaterna börjat försvinna.

​

2. Tillsätt de passerade tomaterna, en buljongtärning, salt, peppar och basilika. Häll i 1 liter vatten och mixa samman allt till en slät soppa. Låt koka upp.

​

3. Skiva chorizokorven i mindre bitar och stek på hög värme tills den får en fin yta. Lägg i den stekta chorizon i soppan.

​

4. Skiva baguetten och lägg på den rivna osten. Stek brödet på båda sidor tills det får en krispig yta.

​

5. Servera soppan med det stekta brödet och, om du vill, toppa med att ringla över lite grädde och färsk basilika.

bottom of page