Tomatsoppa med chorizo
Mysig och värmande tomatsoppa med chorizo. Servera gärna med varm ostbaguette till, passar perfekt till höst- och vintermys.
Ingredienser
-
4 Tomater
-
400g Chorizo färsk
-
1 st gullök
-
1 burk passerade tomater
-
1 liter vatten
-
1 dl grädde
-
1 grönsaksbuljongtärning
-
Basilika (färsk och torkad)
-
Salt och peppar
​
Serveras gärna med varm ostbaguette.
Instruktioner
1. Börja med att skiva tomaterna och hacka löken i mindre bitar. Stek dem på hög värme tills löken mjuknat och vätskan från tomaterna börjat försvinna.
​
2. Tillsätt de passerade tomaterna, en buljongtärning, salt, peppar och basilika. Häll i 1 liter vatten och mixa samman allt till en slät soppa. Låt koka upp.
​
3. Skiva chorizokorven i mindre bitar och stek på hög värme tills den får en fin yta. Lägg i den stekta chorizon i soppan.
​
4. Skiva baguetten och lägg på den rivna osten. Stek brödet på båda sidor tills det får en krispig yta.
​
5. Servera soppan med det stekta brödet och, om du vill, toppa med att ringla över lite grädde och färsk basilika.